Primăria Chișinău își exprimă regretul în legătură cu unele declarații ale Patriarhului Rusiei

  • 09 Septembrie 2013 11:08
Primăria Chișinău își exprimă regretul în legătură cu unele declarații ale Patriarhului Rusiei

Primăria municipiului Chișinău își exprimă regretul și dezacordul în legătură cu unele declarații ale Patriarhului Moscovei și a Întregi Rusii Kirill, care în predica sa de duminică a făcut referire la marcarea a 200 de ani de la înființarea Eparhiei de Chișinău și Hotin, lăsând să se înțeleagă că prin aceasta marcăm și 200 de ani de la…

Primăria municipiului Chișinău își exprimă regretul și dezacordul în legătură cu unele declarații ale Patriarhului Moscovei și a Întregi Rusii Kirill, care în predica sa de duminică a făcut referire la marcarea a 200 de ani de la înființarea Eparhiei de Chișinău și Hotin, lăsând să se înțeleagă că prin aceasta marcăm și 200 de ani de la înființarea Bisericii Creștin Ortodoxe în Moldova.

Într-un comunciat al Primăriei se precizează că înființarea Eparhiei de Chișinău și Hotin acum 200 de ani a avut loc ca urmare a ocupației Basarabiei de către Imperiul Țarist în anul 1812. Primăria Chișinău califică aceste afirmații drept o tentativă nereușită de reinterpretare a istoriei.

Patriarhul Rusiei Kirill își încheie vizita de trei zile în Republica Moldova. Pentru astăzi, el are programate mai multe acțiuni în stânga Nistrului.

Capul Bisericii Ortodoxe Ruse s-a întâlnit cu președintele Niciolae Timofti, premierul Iurie Leacă și liderul PLDM, Vlad Filat, și cu cel al PCRM, Vladimir Voronin.

Capul Bisericii Ortodoxe Ruse a declarat că se va ruga pentru poporul moldovenesc și pentru Biserica Ortodoxă din Moldova, 'care este parte a bisericii ortodoxe ruse'.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău