Primăria Chișinău în parteneriat cu Consiliul Județean Vaslui organizează Zilele Culturale ale municipiului Vaslui

  • 10 August 2022 11:29
Primăria Chișinău în parteneriat cu Consiliul Județean Vaslui organizează Zilele Culturale ale municipiului Vaslui

În perioada 13-15 August, Primăria municipiului Chișinău în parteneriat cu Consiliul Județean Vaslui-Primăria municipiului Vaslui organizează Zilele Culturale ale municipiului Vaslui. Trei zile de concerte, spectacole, expoziții, concursuri sportive, manifestările dedicate copiilor dar și activități literar-artistice, anunță Direcția Cultură a municipiului Chișinău.

Pe parcursul celor 3 zile de festival, vasluienii vor avea posibilitatea să admire lucrările pictorilor a Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova care va avea loc Foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor ,,Constantin Tănase” și expozițiile vernisate de către Muzeul de Istorie a orașului Chișinău ,,Un tandem remarcabil: Primarul Carol Schmidt și arhitectul Alexandru Bernardazzi” și expoziția ,,Chișinăul în Culori”, autor Lică Sainciuc la Esplanada Muzeului Județean ,Ștefan cel Mare Vaslui”.

Conform programului, în cea de-a doua zi a festivalului, la Biblioteca Județeană ,,Nicolae Milescu - Spătaru” va avea loc lansarea volumului de carte autobiografic al Maestrului Eugen DOGA cu titlul „Viața mea, așa cum a fost să fie”, editată cu susținerea financiară a Primăriei municipiului Chișinău, iar seara va fi încununată cu un recital spectaculos al Maestrului Eugen DOGA și artista Paula SELING.

În ultima zi de festival, scena va fi încinsă cu joc și voie bună de minunata ,,privighetoare a Bucovinei” Maria Iliuț și Ansamblul etnofolcloric ,,Crenguța de Iederă”. Ediția 2022 a festivalului Zilele Culturale ale municipiului Vaslui va fi încununată de „Orchestra municipală de muzică populară a Fraților Advahov" și formația „Zdob și Zdub", se arată în comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău