Primăria Chișinău anunță cum vor lucra cimitirele de Paștele Blajinilor

  • 04 Iunie 2020 12:43
Primăria Chișinău anunță cum vor lucra cimitirele de Paștele Blajinilor

Primăria municipiului Chișinău informează că, în perioada 5-9 iunie, va fi interzis accesul transportului privat pe teritoriile cimitirelor din capitală, în legătură cu executarea lucrărilor de salubrizare și amenajare de către serviciile de profil. Măsura este luată implicit în contextul organizării pe 7-8 iunie a sărbătorii Paștele Blajinilor, precizează un comunicat de presă difuzat de autoritățile locale.

Accesul pe teritoriul cimitirelor municipale va fi permis pe durata programului de activitate (08.00 - 17.00), cu respectarea măsurilor de protecție (igiena mâinilor, purtarea măștii de protecție, respectarea distanței sociale etc.).

Pe teritoriul Cimitirului „Central”, din strada Armenească, pe 7 și 8 iunie accesul vizitatorilor va fi organizat doar prin intrarea principală. Intrarea în cimitirul „Sfântul Lazăr” va fi autorizată prin punctele de acces situate pe strada Doina, unde vor fi prezenți reprezentanții poliției pentru organizare și monitorizarea situației.

Consumul de produse alimentare și a băuturilor alcoolice pe teritoriul cimitirelor este interzis. Nu este permisă nici desfășurarea comerțului ambulant stradal pe teritoriul adiacent cimitirelor, iar unitățile de comerț existente vor activa cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire a infecției COVID-19.

Duminică, 7 iunie, nu vor fi organizate înhumări. Pe iunie, luni, Biroul Pompe Funebre va activa după un program redus, de la 08.00 până la 12.00, iar înhumările vor fi organizate doar la orele 09.00.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău