Primăria Chișinău anunță concursul național de muzică academică „Eugen Doga”

  • 16 Februarie 14:29
Primăria Chișinău anunță concursul național de muzică academică „Eugen Doga”

Elevi ai școlilor de muzică și arte din întreaga țară sunt invitați să participe la concursul național de muzică academică „Eugen Doga”. Evenimentul este organizat pe 13 aprilie, pentru a promova creația artistică a compozitorului Eugen Doga și a asigura schimbul de experiență între instituțiile de învățământ artistic, transmite IPN.

Concursul se desfășoară la compartimentele: pian, instrumente cu coarde (vioară, violoncel), chitară clasică. Pot participa elevi ai școlilor de muzică, împărțiți în trei grupuri de vârstă. Din primul grup fac parte copiii de la 7 până la 10 ani, din al doilea – de la 11 până 13 ani. În a treia categorie se pot înscrie adolescenți între 14 și 18 ani. Participanții vor pregăti repertoriul conform categoriilor de vârstă și vor evolua fără repetiții.

Înscrierea la concurs va avea loc până la data de 8 aprilie curent, în baza formularului care va fi expediat la adresa electronică: concursnationaleugendoga@gmail.com, cu specificarea: Concursul „Eugen Doga”.

Primăria Chișinău precizează că fiecare concurent va primi diplomă de participare. Vor fi decernate Premiul Mare pentru fiecare compartiment, Premiile I, II, III și mențiuni pentru fiecare categorie de vârstă.

Rezultate concursului vor fi făcute publice în cadrul Concertului de Gală, care va avea loc pe 21 aprilie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău