Primăria Chișinău a lansat Programul Bugetul Civil 2021

  • 02 Februarie 2021 09:31
Primăria Chișinău a lansat Programul Bugetul Civil 2021

Primăria municipiului Chișinău lansează Programul Bugetul Civil, ediția 2021, care prevede inițierea de către cetățeni a proiectelor de interes public și finanțate din bugetul local, prin intermediul Bugetării Participative, transmite MOLDPRES.

Procesul de Bugetare Participativă are drept scop promovarea ideilor inovative ale cetățenilor, cu un impact benefic, pe termen mediu și lung pentru locuitorii municipiului Chișinău.

Valoarea Programului este de trei milioane de lei, bani alocați din bugetul municipal pentru implementarea proiectelor de interes local.

Proiectele depuse de cetățeni vor fi clasificate în două categorii: proiecte mari, în valoare de 100 - 300 mii de lei și proiecte mici, în sumă de 50 - 100 mii de lei. Ulterior, acestea urmează a fi validate de către municipalitate, după care supuse procesului de vot, pentru a fi implementate.  

Inițiativele acceptate spre finanțare vizează următoarele domenii: Infrastructură urbană (amenajarea, reabilitarea spațiilor publice, precum zone pietonale, scuaruri, spatii verzi etc.); Mobilitate urbană (accesibilitate, siguranța circulației rutiere etc.); Infrastructură culturală și socială (valorizarea patrimoniului arhitectural și cultural, street-art, proiecte destinate păturilor defavorizate din municipiul Chișinău, turism etc.); Orașe inteligente, orașe verzi durabile (Smart city, green cities), aplicarea TIC pentru ameliorarea serviciilor prestate de Primăria municipiului Chișinău, inovații și cercetare, eficiență energetică, aplicații IT pentru energie regenerabilă, pilotarea managementului inteligent al energiei, adaptarea la schimbările climatice; Democrație locală (implicarea locuitorilor mun. Chișinău în procesul decizional local); Educație, tineret și sport (instruiri non-formale, trening-uri, vizite de studiu, susținerea cercetării, artei și culturii); Diseminarea, monitorizarea activității autorităților administrației publice locale.

În cazul în care propunerea de proiect poate fi încadrată în mai multe domenii, aplicantul trebuie să opteze pentru domeniul pe care îl consideră cel mai potrivit/relevant. 

Pentru a înainta inițiativa de proiect, persoana interesată va trebui să completeze un formular-tip de aplicare, care va fi disponibil pe pagina web oficială a Primăriei municipiului Chișinău, împreună cu alte informații privind modalitatea de participare și componența dosarului.

 

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău