Primăria Chișinău a interzis parcarea autovehiculelor pe unele străzi din zona centrală a orașului

  • 03 Martie 2020 09:36
Primăria Chișinău a interzis parcarea autovehiculelor pe unele străzi din zona centrală a orașului

Primăria municipiului Chișinău a interzis, începând din data de 1 martie, parcarea autovehiculelor pe străzile din zona centrală a orașului, unde circulă transportul public, transmite MOLDPRES.

Viceprimarul Victor Chironda a semnat o dispoziție în acest sens, prin care a instituit un regim restricționat pentru parcarea mașinilor personale, pe trotuar și pe partea carosabilă, pe  străzile: bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, str. A. Pușkin (pe partea dreaptă), str. A. Mateevici, str. Mitropolit G. Bănulescu - Bodoni, str. C. Tănase, bd. G. Vieru și str. Kiev.

Măsura vine din necesitatea de a asigura circulația transportului public conform orarului, pentru sporirea confortului călătoriei în troleibuze și autobuze și pentru amenajarea ulterioară a benzilor dedicate transportului public.

Până la finele anului 2020, Direcția generală transport public și căi de comunicație va revizui și va modifica proiectele de organizare a circulației rutiere pe fiecare stradă de tranzit, luând în considerare aplicarea regimului restricționat de parcare.

De asemenea, serviciile municipale vor resistematiza circulația rutieră pe străzile secundare și vor amenaja parcaje în centrul Chișinăului.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău