Primăria Chișinău a elaborat un mecanism pentru sprijinirea persoanelor fără domiciliu stabil

  • 18 Decembrie 2017 18:37
Primăria Chișinău a elaborat un mecanism pentru sprijinirea persoanelor fără domiciliu stabil

Primăria municipiului Chișinău a elaborat un mecanism de lucru, pentru sprijinirea persoanelor fără domiciliu stabil, pe perioada rece a anului. Mecanismul respectiv prevede modul de identificare a persoanelor fără adăpost, plasarea lor în instituțiile specializate și acordarea asistenței medico-sociale. 

În mod special, Primăria își propune ca în perioada rece a anului să asigure cazarea nocturnă provizorie a tuturor persoanelor fără un domiciliu stabil, să acorde primul ajutor medical în caz de necesitate și să asigure persoanele găzduite cu micul dejun și masă de seară. 

Autoritățile publice locale au stabilit că Direcția de poliție a municipiului Chișinău va identifica persoanele fără un loc de trai și acestea vor fi transportate la Centrul de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil, din str. Haltei, 2. Ulterior, acestea vor fi cazate în una din instituțiile identificate de Primărie, iar, Direcția asistență socială, de comun cu câteva organizații neguvernamentale vor asigura hrana persoanelor care vagabondează pe străzile orașului.

De asemenea, atunci când vom avea temperaturi scăzute, Direcția situații excepționale a municipiului Chișinău va amenaja corturi, în cele mai aglomerate intersecții ale orașului, unde vor putea să se adăpostească temporar toate persoanele.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău