Primăria Chișinău a distribuit donațiile financiare primite către instituțiile sanitare din subordine

  • 23 Mai 2020 12:30
Primăria Chișinău a distribuit donațiile financiare primite către instituțiile sanitare din subordine

Primăria municipiului Chișinău informează că mijloacele financiare acumulate recent la contul donațiilor făcute de persoane fizice și juridice, pentru combaterea COVID-19, în valoare de 1,6 milioane de lei, au fost distribuite spitalelor municipale, asociațiilor medical-teritoriale din sectoarele orașului, precum și Direcției generale asistență socială și sănătate, pentru achitarea serviciilor de transportare și, respectiv, de alimentare a medicilor, transmite MOLDPRES.

Decizia privind distribuirea banilor a fost luată de Grupul de lucru creat în scopul gestionării mijloacelor bănești donate de agenții economici și persoanele fizice, în urma examinării necesităților instituțiilor medico-sanitare publice.

Sursele financiare alocate instituțiilor medicale publice municipale sunt destinate pentru achiziționarea de medicamente și echipamente de protecție (mănuși, halate, măști, ochelari, termometre etc.).

De menționat că soldul rămas pe contul Primăriei Chișinău, din donațiile oferite de cetățeni, este de circa 600 mii lei.

Sursa:MOLDPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,4
Nori împrăștiați
Umiditate:94 %
Vint:2,06 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău