Primăria Chișinău a aprobat calendarul evenimentelor culturale și târgurilor pentru 2022

  • 18 Martie 2022 15:09
Primăria Chișinău a aprobat calendarul evenimentelor culturale și târgurilor pentru 2022

Primăria municipiului Chișinău a aprobat un calendar-cadru al evenimentelor culturale și târgurilor ce se preconizează a fi organizate pe parcursul anului 2022 pe teritoriul orașului. Acțiunile incluse în calendar încep chiar din acest weekend, 19-20 martie, transmite IPN.

Între orele 09.00 și 17.00, va fi organizat un târg cu produse agricole autohtone în Parcul „Alunelul” din sectorul Buiucani, aleea principală. La eveniment și-au anunțat participarea 62 de producători. Târgul este organizat de Federația Națională a Fermierilor, în parteneriat cu organizația UN Woman.

În perioada următoare, de regulă în weekend, vor mai fi organizate iarmaroace cu pomușoare, târgul „Dulcișor”, „Federația Fermierilor”, produse apicole, cu produse ECO, cu material semincer sau flori, târguri ale meșterilor populari, cu articole de artizanat și hand made, târgul mierii cu levănțică, târg pascal, târg tematic „Ziua Copiilor”.

De asemenea, vor fi târguri la început de an școlar „Bună ziua, școală”, de Ziua Vinului, iarmaroc dedicat Hramului orașului, iar spre final de an vor fi organizate târguri de brazi și târg de Crăciun.

Vor fi desfășurate și excursii tematice, o rută specială cu Troleibuzul Turistic. Acestea sunt preconizate din data de 14-15 mai – de Ziua Internațională a Familiei. Pe 25-26 iunie va fi organizată excursie pietonală dedicată lui Carol Schmidt, iar pe 14-17 iulie, patru zile la rând, în cadrul festivalului „Te salut, Chișinău” va fi organizată excursia tematică cu Troleibuzul Turistic „Chișinăul de astăzi și de altă dată”. Pe 20-25 septembrie vor fi desfășurate excursii pietonale la Primăria Chișinău; pe 27 septembrie – de Ziua Turismului și pe 14-16 octombrie, de Hramul capitalei vor fi manifestări culturale și expoziții.

La final de an, în perioada 17-30 decembrie 2022 va fi organizată excursia cu Troleibuzul Turistic „Cunoaște orașul alături de Moș Crăciun”.

„În scopul promovării evenimentelor ce urmează a fi desfășurate, informația despre fiecare eveniment va fi publicată pe pagina web oficială „chisinau.md”, pe pagina web a Direcției generale economie, comerț și turism, dar și în sursele mass media”, precizează municipalitatea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,14 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău