Primăria capitalei va organiza mai multe evenimente dedicate Zilei Copilului

  • 24 Mai 2022 12:12
Primăria capitalei va organiza mai multe evenimente dedicate Zilei Copilului

Primăria capitalei va organiza mai multe evenimente dedicate Zilei Internaționale a Copilului, marcată pe 1 iunie, transmite MOLDPRES.

Solicitată de agenție, șefa Direcției managementul învățământului extrașcolar, tineret și sport a capitalei, Silvia Canațui, a specificat că activitățile vor fi organizate în fiecare sector al orașului, scrie MOLDPRES.

„Este vorba de ateliere de desen, concerte festive cu participarea elevilor din cadrul instituțiilor de învățământ artistic extrașcolar și programe distractive pentru copii. Totodată, în cadrul instituțiilor de educație copii vor putea viziona piese de teatru, iar la festivități vor participa și animatori”, a spus Silvia Canațui.

Acțiunile și activitățile consacrate Zilei Internaționale a Copiilor sunt organizate de Direcția Cultură, în colaborare cu preturile de sector și Direcția generală educație, tineret și sport. Cheltuielile pentru desfășurarea manifestațiilor vor fi suportate de instituțiile de educație.

Potrivit ministerului Muncii și Protecției Sociale, ziua de 1 iunie va fi lucrătoare.

Ziua Internațională a Ocrotirii Copiilor este marcată anual la data de 1 iunie. Evenimentul este sărbătorit în conformitate cu Declarația Drepturilor Copilului, adoptată de Adunarea Generală a ONU în anul 1959.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău