Primăria capitalei va lansa un site și un sondaj on-line pentru locuitorii suburbiilor

  • 16 Februarie 2021 10:09
Primăria capitalei va lansa un site și un sondaj on-line pentru locuitorii suburbiilor

Administrația publică locală a municipiului Chișinău va lansa în această săptămână site-ul „suburbii.chisinau.md” și un sondaj online, transmite MOLDPRES.

Site-ul „suburbii.chisinau.md” va fi un mijloc oficial de informare a locuitorilor din suburbii, unde vor fi prezentate proiectele propuse de primarii sau consilierii locali ai acestor localități, vor fi prezentate proiectele municipalității și se va consulta opinia locuitorilor, notează sursa citată

Potrivit edilului capitalei, Ion Ceban, site-ul va reprezenta mijlocul oficial de informare a locuitorilor despre proiectele dezvoltate de municipalitate și utilizarea banilor din bugetul municipal în aceste localități. „Apreciez și respect opinia fiecărui primar, însă sunt numeroase cazuri când locuitorii din suburbii nici nu cunosc cum au fost utilizați banii din bugetul municipal, ori ce se va realiza în localitățile lor în continuare și nu știu care este aportul municipalității în acest sens”, a specificat Ceban.

În același timp, șeful administrației publice Chișinău a declarat că sondajul care va fi lansat pentru locuitorii suburbiilor are drept scop identificarea celor mai necesare proiecte care vor fi dezvoltate de comunitate. „Ne propunem să aflăm opinia cetățenilor vizavi de investițiile care urmează a fi realizate în fiecare localitate. Problemele sunt diverse: transport, drumuri de acces, apeduct şi canalizare, reabilitarea instituțiilor de învățământ ș.a. Oamenii trebuie să se implice în fiecare situație în parte”, a spus Ceban.

Pentru dezvoltarea suburbiilor, Primăria Chișinău oferă pentru al doilea an consecutiv în jur de 100 de milioane de lei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău