Primari și președinți de raioane din nordul Republicii Moldova au învățat la Brașov cum să depășească situațiile de criză

  • 21 Octombrie 2022 11:44
Primari și președinți de raioane din nordul Republicii Moldova au învățat la Brașov cum să depășească situațiile de criză

O delegație din nordul Republicii Moldova formată din primari și președinți de raioane care fac parte din Consiliul Regional pentru Dezvoltare Nord, alături de specialiști din Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale au efectuat în perioada 17-20 octombrie o vizită de studiu în județul Brașov, România, pentru a studia noi experiențe de dezvoltare în contextul situațiilor de criză, transmite MOLDPRES.

În condițiile actualului climat politic internațional, marcat de războiul din Ucraina, unul dintre subiectele de interes pentru delegația din țara noastră a fost transferul de bune practici privind managementul situațiilor de criză. „Vrem să rămânem parteneri de încredere pentru colegii din Moldova și astfel să contribuim la sprijinirea dezvoltării orașelor și raioanelor republicii. Actuala situație geopolitică ne pune pe gânduri, însă trebuie să rămânem optimiști și să credem în bunul mers al lucrurilor, pentru că doar prin colaborare, încredere și sprijin reciproc putem depăși dificultățile cu care ne confruntăm”, a relevat Adrian-Ioan Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov, scrie sursa citată.

La rândul său, Gabriela Ceban, reprezentanta ADR Nord, a declarat despre intenția de a prelua de la autoritățile din Brașov cele mai bune practici în dezvoltarea regională, care să fie aplicate în Regiunea de Dezvoltare Nord a R. Moldova.

Vizita delegației din nordul țării la Brașov s-a desfășurat în cadrul unui proiect de susținere a Regiunii de Dezvoltare Nord ca răspuns la situațiile de urgență, realizat de ADR Nord. Proiectul este finanțat de Ministerul Federal german pentru Cooperare Economică și Dezvoltare prin intermediul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău