Prima țară din lume care a legalizat cultivarea și distribuirea de marijuana

  • 07 Decembrie 2015 14:04
Prima țară din lume care a legalizat cultivarea și distribuirea de marijuana

Trei tipuri de marijuana, obținute din tot atâtea feluri de canabis, vor fi comercializate în farmaciile din Uruguay, în 2016, informează Mediafax.

 Fiecare varietate va conține diferite cantități ale compușilor tetrahidrocanabinol (THC) și cannabidiol (CBD), potrivit declarațiilor președintelui autorității de reglementare a medicamentelor, Milton Romani.

"Vor exista trei opțiuni cu indicații referitoare la efecte care îi vor îndruma pe începători să pornească de la nivelul cel mai scăzut de THC", a declarat Romani, aflat la Expocannabis 2015, un eveniment care se desfășoară până luni la Montevideo. Acesta nu a făcut cunoscute numele celor trei varietăți.

Uruguay a devenit, în 2013, prima țară care a legalizat cultivarea și distribuirea de marijuana, cu scopul de a controla traficul și de a anihila rețelele, dar și de a taxa consumul.

 Autoritățile au creat plante distincte genetic, pe care le pot urmări, pentru a se asigura că nu sunt scoase în afara granițelor țării, spre a ajunge pe piața neagră, a mai spus Romani.

Guvernul estimează că utilizatorii de marijuana înregistrați vor putea cumpăra drogul din farmacii de la jumătatea anului viitor, când cele două companii care dețin licență de producție vor începe comercializarea lotului de aproximativ 4 tone.

Marijuana va fi vândută în Uruguay la prețul de 1 dolar pentru un gram, iar localnicii au dreptul să cumpere până la 40 de grame pe lună.

Legea prin care în Uruguay sunt permise cultivarea și comercializarea de marijuana a atras atenția întregii lumi, în timp ce diplomații dezbat dacă legislația antidrog strictă este eficientă.

Autoritățile din Uruguay au acordat licențe de cultivare a marijuanei pentru două companii, iar, până în prezent, au fost înregistrate 3.200 de persoane care pot cultiva până la șase plante pentru uz personal.

În plus, se duc tratative privind posibilitatea de a exporta marijuana în scopuri medicale în Statele Unite ale Americii și Europa.

"Vrem să facem lucrurile corect, iar, dacă durează mai mult, asta este. Trebuie să fim foarte atenți cu asta, pentru că orice gafă poate distruge o experiență unică în lume", a mai declarat Romani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău