Prima ședință din sesiunea de toamnă-iarnă a Parlamentului. Igor Grosu a enunțat principalele priorități ale Legislativului

  • 07 Septembrie 2023 13:45
Prima ședință din sesiunea de toamnă-iarnă a Parlamentului. Igor Grosu a enunțat principalele priorități ale Legislativului

Deputații au revenit din vacanță și s-au întrunit astăzi în prima ședință din sesiunea de toamnă-iarnă a Parlamentului. Securitatea energetică, justiția și combaterea corupției, dezvoltarea economiei, armonizarea legislației și deschiderea negocierilor de aderare la UE până la finele anului sunt principalele priorități anunțate de președintele Parlamentului Igor Grosu. Și opoziția a anunțat că a pregătit pentru această sesiune mai multe inițiative social-economice, transmite Radio Chișinău.

Securitatea energetică, dezvoltarea economiei, armonizarea legislației și deschiderea negocierilor de aderare la UE până la finele anului sunt printre principalele priorități anunțate de președintele Parlamentului Igor Grosu în debutul ședinței plenare. Un alt domeniu pe care se va pune accent în această sesiune ține din justiție și combaterea corupției.

„Vom vota legea privind Curtea anticorupție, la inițiativa președintei Maia Sandu, care va investiga cazurile de corupție mare și corupție în sistemul de justiției în termeni restrânși. Vom face modificări la Codul Penal pentru a nu mai exista tergiversări la examinarea dosarelor”, spune Igor Grosu

Alte priorități se referă la domeniul educație, sănătate, agricultură și infrastructură. De asemenea, trebuie consolidate capacitățile de securitate și apărare. Președintele Parlamentului Igor Grosu a atenționat că amenințările la adresa securității nu au dispărut.

„Tentativele de destabilizare sunt o realitate și pentru instituțiile noastre reprezintă o adevărată provocare. Aici va trebui să consolidăm în continuare capacitățile”, anunță Igor Grosu.

Pe de altă parte, unul din liderii opoziției parlamentare, socialistul Vlad Batrâncea, vicepreședintele al Legislativului, a subliniat în discursul său că deputații din opoziție au pregătite pentru această sesiune mai multe inițiative social-economice și a chemat majoritatea PAS și Guvernul să nu le neglijeze, așa cum au făcut până acum, întrucât prin acest mod ar fi îngrădite drepturile deputaților.

„Vă aduc aminte că nimeni nu este veșnic la guvernare. O să vă treziți în situația când va fi altă majoritate și care va folosi același practici nocive”, spune Vlad Bătrâncea.

Sesiunea de toamnă-iarnă a Legislativului a început pe 4 septembrie și durează până la finele lunii decembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău