Prima reuniune UE prezidată de România. Trebuie să fim ambițioși, dar și realiști, declară George Ciamba

  • 08 Ianuarie 2019 17:22
Prima reuniune UE prezidată de România. Trebuie să fim ambițioși, dar și realiști, declară George Ciamba

Primul eveniment major la nivelul UE care marchează preluarea președinției rotative de către România, reuniunea Consiliului Afacerilor Generale al Uniunii, a avut loc marți, la Bruxelles, ședința fiind condusă de ministrul român al afacerilor europene, George Ciamba.

La finalul reuniunii, ministrul român a susținut o conferință de presă prezentând principalele dosare europene care ar urma să fie gestionate în mandatul României, timp de șase luni, printre care se numără Brexit și alegerile europarlamentare, relatează HotNews.ro

În acest context, George Ciamba a spus că ”trebuie să fim foarte ambițioși, dar și realiști”, precizând că trebuie să încheiate cât mai multe dosare și cu Parlamentul European care își încheie mandatul.

De asemenea, Ciamba a mai spus că va discuta cu partenerii săi de dialog din Consiliu despre ”modul în care putem comunica mai bine, despre modul în care putem aduce Europa mai aproape de europeni”.

”Președinția noastră are loc în vremuri cu mari provocări. Președinția Consiliului UE deținută de România se va axa pe construirea unei Uniuni mai puternice și mai coezive. Suntem hotărâți să facem din acest mandat un succe”, a mai transmis ministrul afacerilor europene.

Reuniunea miniștrilor afacerilor externe din UE care are loc la Bruxelles au vizat negocierile privind viitorul cadru financiar multianual, sub forma unei informări din partea Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Pe agenda reuniunii figura și un schimb de opinii cu privire la fenomenul dezinformării, în urma solicitării Consiliului European de a dezvolta un răspuns coordonat la această provocare. De asemenea, Consiliul urma să discute stadiul actual al dosarelor legislative, în perspectiva încheierii ciclului legislativ și înainte de alegerile europene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău