Prima reacție în Ucraina la discursul lui Putin: Războiul corespunde ambițiilor imperialiste bolnave ale Rusiei

  • 09 Mai 2022 14:09
Prima reacție în Ucraina la discursul lui Putin: Războiul corespunde ambițiilor imperialiste bolnave ale Rusiei

Mihailo Podoliak, consilier al președinției ucrainene, oficialul de la Kiev care a avut o primă reacție la discursul rostit luni la Moscova, de ziua victoriei împotriva Germaniei naziste, de către președintele rus Vladimir Putin, a insistat că NATO nu plănuia să atace Rusia și că războiul corespunde doar "ambițiilor imperialiste bolnave" ale acestei țări, transmite EFE, potrivit Agerpres.

"Haideți să repetăm. Țările NATO nu intenționau să atace Rusia. Ucraina nu intenționa să atace Crimeea. Militarii ruși mor nu apărându-și patria, ci încercând să ocupe alta. Nu există motive raționale pentru acest război dincolo de ambițiile imperialiste bolnave ale Rusiei", a comentat Podoliak, pe contul său de Twitter.

În discursul său de luni din Piața Roșie din Moscova, Putin a susținut că Rusia "a realizat o intervenție preventivă" în Ucraina pe fondul amenințărilor venite din partea NATO și a Occidentului și a dat asigurări că a fost vorba despre "o măsură necesară", "unica posibilă în această situație".

Putin a mai afirmat că, în decembrie 2021, Rusia a chemat Occidentul la "un dialog sincer" și la " găsirea de soluții și înțelegeri rezonabile întru binele comun", dar că "totul a fost în zadar", fiindcă țările membre ale Alianței Nord-Atlantice nu au vrut să audă, ceea ce, a apreciat președintele rus, "însemna de fapt că aveau cu totul și cu totul alte planuri".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău