Prima parohie din România a semnat Declarația de ReUnire

  • 20 Martie 2018 15:59
Prima parohie din România a semnat Declarația de ReUnire

Parohia Moara Domnească din județul Ilfov a adoptat Declarația de ReUnire, actul simbolic fiind semnat de 57 de persoane.

Declarația a fost semnată de părintele paroh, Mihail Dobre, alți doi preoți invitați, membrii consiliului comitetului parohial și alți credincioși care au participat la slujbă de Duminică.
„Dragostea de patrie a fost și este unul dintre cele mai înălțătoare sentimente pe care le poate nutri un om de-a lungul vieții sale. Dragostea pentru propria țară nu trebuie demonstrată și strigată batând cu pumnul în piept, ci trebuie simțită și trăită. Manifestările acestei sarbatori au început cu slujba Sfintei Liturghii și slujba de Te-Deum, iar în continuare s-a citit referatul cu tema „Basarabia, pământ românesc , culminând cu citirea textului Declarației de Unire, acesta fiind aprobat de cei prezenți, în unanimitate. În aceste momente solemne și înălțătoare pentru Patrie, cei prezenți au semnat această Declaratie de Unire îndrumați de dragostea față de Dumnezeu și Țară, cu gândul la frații lor basarabeni” a declarat preotul paroh Mihai Dobre, descriind cum a fost semnată, pe 18 martie, Declarația de Unire. 

Menționăm că peste 120 de localități din R. Moldova, mai multe instituții, precum și Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” din satul Peresecina, raionul Orhei au adoptat Declarația de ReUnire. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău