Prima întâlnire Lavrov-Tillerson va avea loc joi la reuniunea G20

  • 15 Februarie 2017 12:52
Prima întâlnire Lavrov-Tillerson va avea loc joi la reuniunea G20

Șeful diplomației ruse Serghei Lavrov urmează să se întâlnească joi cu noul său omolog american Rex Tillerson, pentru prima oară, cu ocazia reuniunii G20 la Bonn (Germania), a anunțat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, scrie Agerpres.

"La 16 februarie, la Bonn, o întâlnire cu secretarul de stat Rex Tillerson este prevăzută și este pe cale să fie pregătită", a declarat Zaharova, citată de agențiile ruse de presă. "Ideea este de a discuta despre principalele crize internaționale în care țara noastră cooperează sau trebuie să coopereze", a adăugat ea.

"Vom discuta, desigur, despre Ucraina, precum și alte aspecte importante (...), ca relațiile noastre diplomatice care au fost în impas în timpul administrației anterioare", a mai spus Maria Zaharova.

În afară de Rex Tillerson, Serghei Lavrov se va întâlni, de asemenea, cu omologul său german Sigmar Gabriel, pentru prima dată de la numirea recentă a acestuia din urmă ca titular al externelor în Germania.

Întâlnirea dintre Rex Tillerson și Serghei Lavrov intervine într-un moment în care responsabilii ruși sunt din ce în ce mai îngrijorați de schimbarea de ton a lui Donald Trump, cunoscut ca apropiat de ruși, în condițiile în care aceștia speră la o ridicare rapidă a sancțiunilor economice și la o încălzire a relațiilor.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, a declarat marți că "președintele (Trump) este incredibil de ferm în fața Rusiei și că el "așteaptă de la guvernul rus o reducere a violențelor și returnarea Crimeii Ucrainei".

"Noi nu returnăm teritoriile noastre", a reacționat miercuri purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
11
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău