Prima întâlnire din 2018, la nivel politic, dintre reprezentanții Chișinăului și Tiraspolului - pe 15 februarie

  • 12 Februarie 2018 13:58
Prima întâlnire din 2018, la nivel politic, dintre reprezentanții Chișinăului și Tiraspolului - pe 15 februarie

Vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, și pretinsul ministru de externe de la Tiraspol, Vitali Ignatiev, vor avea pe 15 februarie o primă întâlnire oficială în acest an, la nivel de reprezentanți politici ai Chișinăului și Tiraspolului în procesul reglementării transnistrene.

În cadrul întâlnirii, cele două părți urmează să semneze o decizie de protocol cu privire la cooperarea în domeniul veterinar, al carantinei și al protecției plantelor, notează agenția oficială transnistreană „Novosti PMR”.

Această decizie este importantă în contextul comerțului Transnistriei cu Uniunea Europeană, a declarat în acest context Vitali Ignatiev.

Anul trecut, reprezentanții Chișinăului și Tiraspolului au semnat alte patru decizii protocolare, cu privire la funcționarea școlilor cu predare în limba română din stânga Nistrului, accesul fermierilor la terenurile agricole pe teritoriul controlat de autoritățile separatiste, reluarea interconexiunii telefonice și apostilarea diplomelor eliberate de Universitatea din Tiraspol.

În cadrul ultimei runde de negocieri în formatul 5+2, în noiembrie 2017, la Viena, părțile și-au luat angajamentul de a pune integral în aplicare aceste decizii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău