Prima întâlnire a asociațiilor culturale din toate comunitățile românești din Ucraina

  • 09 Octombrie 2016 17:28
Prima întâlnire a asociațiilor culturale din toate comunitățile românești din Ucraina

În localitățile Slatina și Apșa de Jos, din Ucraina, a avut loc, timp de două zile, prima întâlnire a asociațiilor culturale din toate comunitățile românești din Ucraina, informează Rador.

Reuniunea a fost organizată de Departamentul Românilor de Pretutindeni din Ministerul de Externe. Potrivit corespondentului RRA, au fost discutate problemele comunitaților românești din Ucraina și au fost semnate mai multe acorduri de parteneriate cu asociații culturale din România.


„Am avut discuții interesante pentru proiectele viitoare. Este o zonă de mare interes pentru Institutul Cultural Român, suntem bucuroși că am reușit să colerăm inițiative particulare din România cu necesitățile locale, este vorba de dotarea cu carte a Liceului românesc "Mihai Eminescu", de aici, în așa fel încât resursa /.../ să fie direcționată mai bine către alte zone. Am avut discuții interesante cu partenerii noștri de la Cernăuți, iată, tocmai aici, cu Consulatul General al României la Odesa”, a declarat Radu Baltasiu, director în cadrul Institutului Cultural Român, responsabil în cadrul Direcției pentru românii din afara granițelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău