Prima ediție a Zilei Naționale a Portului Popular

  • 21 Iunie 2016 12:09
Prima ediție a Zilei Naționale a Portului Popular

Duminică, 26 iunie, în Republica Moldova se va desfășura prima ediție a Zilei Naționale a Portului Popular, sărbătoare instituită de Parlamentul Republicii Moldova, la inițiativa Ministerului Culturii, în noiembrie anul trecut.

O serie de evenimente culturale vor avea loc la Chișinău dar și în alte peste 20 de raioane din țară. Printre acestea, concerte de muzică folclorică, ateliere de artizanat, parade a portului popular cu oaspeți veniți din România, târguri și expoziții de ii și costume populare, a anunțat azi Ministrul Culturii, Monica Babuc, într-o conferință de presă.

La Chișinău ”Ziua Națională a Portului Popular” se va desfășura la Palatul Republicii dar și în perimetrul din fața clădirii.

Ziua Națională a Portului Popular face parte din Programul național al evenimentelor dedicate celor 25 ani de independență a Republicii Moldova, a menționat Monica Babuc.

Conform Hotărârii Parlamentului  din 19 noiembrie 2015 ultima zi de duminică a lunii iunie este declarată „Ziua Portului Popular”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:2,06 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău