Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, s-a adresat participanților la Forumul de la Davos și i-a îndemnat la solidaritate

  • 17 Ianuarie 2023 14:43
Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, s-a adresat participanților la Forumul de la Davos și i-a îndemnat la solidaritate

Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, s-a adresat liderilor politici și oamenilor de afaceri prezenți marți în cadrul Forumului de la Davos, cu scopul de a obține sprijin pentru țara sa care va intra în curând în al doilea an de război, informează dpa, citat de Agerpres.

Luând cuvântul de la tribuna forumului în această stațiune elvețiană, ea a insistat asupra faptului că invazia neprovocată a Rusiei a "traumatizat" familii întregi în Ucraina. Ea a îndemnat audiența Forumului Economic de la Davos să-și imagineze războiul prin "ochii oamenilor ale căror vieți au fost cufundate în haos".

Referitor la ce înseamnă povara războiului pentru ucrainenii simpli, Olena Zelenska i-a îndemnat pe cei prezenți să-și imagineze "părinții care plâng la secțiile de urgență din spitale în timp de medicii luptă pentru viața copiilor lor răniți" sau țăranii care nu-și mai pot munci pământul din cauza pericolului minelor.

"Ne confruntăm cu prăbușirea lumii așa cum o cunoșteam", a spus Zelenska, atenționând că președintele rus Vladimir Putin amenință să treacă peste granițe dincolo de Ucraina.

"Sunteți cu toții uniți prin faptul că aveți cu adevărat influență", a spus Olena Zelenska. "Dar nu toți dintre voi fac uz de această influență sau uneori fac uz de ea într-un mod care divizează și mai mult", a adăugat Prima Doamnă a Ucrainei.

Există un mare număr de oficiali ucraineni prezenți anul acesta la Forumul de la Davos, inclusiv prim-vicepremierul Iulia Sviridenko.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, se va adresa Forumului de la Davos miercuri, 18 ianuarie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
9,4
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:2,06 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău