Prezența Rusiei la Jocurile Olimpice de la Tokyo se va decide la TAS

  • 31 Octombrie 2020 12:00
Prezența Rusiei la Jocurile Olimpice de la Tokyo se va decide la TAS

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne va analiza săptămâna viitoare, timp de patru zile, apelul prin care Rusia solicită să fie autorizată să participe sub drapel propriu la viitoarele Jocuri Olimpice de la Tokyo, precum și la celelalte mari evenimente sportive, informează AFP, preluat de Agerpres.

Rusia a contestat în fața TAS suspendarea pe patru ani de la marile competiții internaționale, dictată de Agenția Mondială Antidoping (AMA/WADA) în decembrie 2019, după ce laboratorul antidoping de la Moscova a fost acuzat că a manipulat datele referitoare la controalele la care au fost supuși sportivii ruși.

Audierea, care se va desfășura între 2 și 5 noiembrie, nu va fi una publică, așa cum solicitase anterior AMA, ci urmează să se desfășoare cu ușile închise într-un loc din Lausanne ținut secret, înainte ca decizia în acest caz să fie anunțată "la o dată ulterioară".

Agenția rusă antidoping (RUSADA) a fost suspendată în 2015, după ce AMA a intrat în posesia unor probe privind un dopaj de mare anvergură în rândul sportivilor ruși, cu complicitatea autorităților, în special la JO de iarnă de la Soci, din anul 2014.

Agenția rusă a fost reinstaurată în septembrie 2018, sub rezerva îndeplinirii unor condiții, însă anul trecut ea a fost declarată neconformă, după ce AMA a descoperit că laboratorul antidoping de la Moscova a manipulat datele pentru a ascunde testele pozitive ale unor sportivi.

Rusia a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) împotriva acestei decizii, iar audierea de săptămâna viitoare reprezintă o ultimă șansă pentru sportivii ruși de a putea participa sub drapel propriu la marile competiții internaționale, după ce nu au putut face acest lucru la JO de vară de la Rio (2016) și nici la Olimpiada de iarnă de la PyeongChang (2018).

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:1,54 m/s
Fri
20
Sat
24
Sun
25
Mon
21
Tue
22
Arhivă Radio Chișinău