Prezență record a românilor din Republica Moldova la vot

  • 16 Noiembrie 2014 17:35
Prezență record a românilor din Republica Moldova la vot

În jur de 23 de mii de cetățeni români din Republica Moldova au votat în turul doi potrivit informațiilor de la ora 16.00

Cetățenii români din Republica Moldova s-au prezentat în număr mare la vot în cadrul turului doi al alegerilor prezidențiale din România. Câteva sute de persoane se află și la această oră în preajma secțiilor de votare din Chișinău pentru a participa la vot. Potrivit informațiilor  corespondenților de pe teren ai Radio Chișinău, la ora 16.00, au reușit să voteze în jur de 23 de mii de oameni, depășind numărul celor care au participat la alegeri în primul tur.

Mii de cetățeni români s-au prezentat de dimineață la cele 4 secții de votare din Chișinău unde s-au format cozi, o situație similară înregistrându-se și la secțiile din Ialoveni și Orhei.

De la prima oră a dimineții sediul Ambasadei României din Chișinău era înconjurat de aproximativ 1.500 de oameni, care au ales să-și petreacă ziua de duminică în frig, stând la coadă pentru a-și exprima opțiunea de vot. Oamenii spun că au venit chiar de la peste 100 de kilometri ca să voteze pentru o Românie puternică și o Moldovă alături de ea în marea familie europeană.

Procesul de votare a început să fie mai fluid în după-amiaza zilei, potrivit mărturiilor unor alegători care au remarcat faptul că se votează mult mai repede ca pe 2 noiembrie. Chiar dacă au fost și nemulțumiți pentru orele petrecute la coadă, majoritatea dintre cei cu care am discutat au menționat o mai bună organizare a scrutinului.

Amintim că pentru turul doi Ministerul de Externe a suplimentat numărul cabinelor de vot la unele secții de votare. Totodată, pentru a economisi timp, alegătorii au putut să completeze din timp declarația pe proprie răspundere.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău