Prezența la referendumul pentru modificarea Constituției României este ceva mai ridicată duminică în R.Moldova

  • 07 Octombrie 2018 14:42
Prezența la referendumul pentru modificarea Constituției României este ceva mai ridicată duminică în R.Moldova

În Republica Moldova, cele 35 de secții de vot pentru referendumul de redefinire a familiei în Constituția României s-au redeschis la ora 7:00 și vor activa până la ora 21:00. În cea de-a doua zi a referendumului, prezența la vot pare a fi mai mare decât sâmbătă.

Cetățenii români sunt chemați la referendum pentru a se pronunța asupra modificării unor prevederi din Constituție care definesc căsătoria. Potrivit textului de revizuire, familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie, nu pe cea liber consimțită între soți, cum este în prezent.

Pentru desfășurarea plebiscitului, în Republica Moldova au fost deschise 35 de secții de vot, 12 dintre care în Chișinău.

La secția de vot deschisă în incita ambasadei României la Chișinău au votat până la ora 13:00 aproximativ 500 de persoane, iar legislația electorală nu a fost încălcată.

Președintele secției de vot nr. 208, Mihai Tican:

„Până la ora 13:00 au votat aproximativ 500 de persoane. Este o prezență la urne mai ridicată decât în ziua precedentă, ieri au votat 281 de persoane”.

Câțiva dintre votanții, cu care a discutat reporterul Radio România Chișinău, Cristina Popușoi, au spus că au venit să-și îndeplinească datoria civică și să apere valorile.

„Problema care a fost abordată la referendum e una importantă, de aceea am și venit. Lucrurile ar trebuie să se schimbe, părerea cetățenilor ar trebui să conteze”, spune unul dintre ei.

„Cele mai frumoase intenții m-au determinat să vin astăzi la referendum. Am votat pentru corectitudine, pentru curățenie, pentru ca să le fie bine copiilor noștri”, spun cei care votează.

Consultarea populară pentru redefinirea familiei în Constituția României se desfășoară timp de două zile: sâmbătă și duminică. Și astăzi secțiile de vot vor fi deschise până la ora 21:00.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău