Prezent la învestirea lui Krasnoselski, ambasadorul Rusiei vorbește despre Transnistria ca despre o „țară”

  • 16 Decembrie 2016 16:34
Prezent la învestirea lui Krasnoselski, ambasadorul Rusiei vorbește despre Transnistria ca despre o „țară”

Ambasadorul Federației Ruse, Farit Muhametșin, a participat la ceremonia de învestire a lui Vadim Krasnoselski în funcția de așa-zis președinte al Transnistriei, care s-a desfășurat astăzi la Tiraspol, unde a rostit un discurs de felicitare și, mai mult decât atât, a vorbit despre regiunea separatistă ca despre o „țară”.

Diplomatul rus și-a exprimat speranța că „experiența acumulată în relațiile dintre țările noastre va fi folosită la maximum, iar proiectele care funcționează în prezent vor fi realizate și susținute”, transmite agenția oficială de la Tiraspol, „Novosti PMR”.

Pe lângă asta, șeful misiunii diplomatice ruse de la Chișinău i-a transmis lui Vadim Krasnoselski mesajele de felicitare ce i-au fost adresate de vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, reprezentant special al Moscovei pentru Transnistria, și de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.  

„Sper că toate ramurile puterii (de la Tiraspol - n.red.) vor acționa coordonat, pentru dezvoltarea în continuare a relațiilor bilaterale, inclusiv a celor inter-regionale, și continuarea realizării cu succes a proiectelor social-economice inițiate în ultimii ani”, spune Rogozin în mesajul său.

La rândul său, Serghei Lavrov se arată convinscă „experiența acumulată și profesionalismul înalt al președintelui ales al Republicii Moldovenești Nistrene îi vor asigura succesul în noua sa funcție și vor contribui la consolidarea cooperării ruso-transnistrene”, precizează „Novosti PMR” .

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,52
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău