Prevederile în domeniul vamal din Politica fiscală și vamală pentru anul 2023

  • 30 Decembrie 2022 19:22
Prevederile în domeniul vamal din Politica fiscală și vamală pentru anul 2023

Mijloacele de transport auto introduse pe teritoriul vamal de străini și care dețin permis de conducere emis în țara în care au domiciliu, declarate prin acțiune, nu se pot afla pe teritoriul vamal al Republicii Moldova pe un termen mai mare de 180 de zile. Măsura este prevăzută în Politica fiscală și vamală pentru anul 2023 și va fi valabilă începând din 1 ianuarie, transmite IPN.

La importul tractoarelor rutiere pentru semiremorci cu termenul de exploatare de până la 7 ani inclusiv și pentru autovehiculele pentru transportul de minim 10 persoane, inclusiv șoferul, cu termenul de exploatare de până la 10 ani inclusiv, nu se va mai achita taxă vamală.

Totodată, fost anulată scutirea de taxă vamală la deșeuri și resturi de pile, de baterii de pile și de acumulatoare electrice, la aeronave, elicoptere, locomotive, vagoane automotoare pentru cale ferată antrenate în transportul public de pasageri și părților acestora.

Au fost modificate condițiile de acordare a facilităților la importul mijlocului de transport, potrivit căruia mijloacele de transport importate cu scutire de la plata drepturilor de import pentru persoanele cu dizabilități ale aparatului locomotor trebuie să fie reutilate în modul corespunzător pentru adaptarea acestora necesităților persoanelor cu dizabilități locomotorii.

Termenul de intrare în vigoare a Codului Vamal a fost extins –  la 1 iulie 2023.

Persoanele care au neclarități cu privire la noile modificări pot să contacteze operatorii Centrului Unic de Apel al Serviciului Vamal, la numărul de telefon: +373 22 78-88-88, pentru a primi consultații.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
38,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:2,57 m/s
Thu
34
Fri
29
Sat
26
Sun
24
Mon
25
Arhivă Radio Chișinău