Prețul la călătoriile interurbane ar putea crește. Ce tarif pentru un kilometru cer transportatorii

  • 12 August 2018 13:52
Prețul la călătoriile interurbane ar putea crește. Ce tarif pentru un kilometru cer transportatorii

Ministerul Economiei și Infrastructurii urmează să examineze majorarea tarifelor la transportul auto de călători pe rutele regulate naționale până la 0,58 lei pentru un kilometru. Ajustarea se propune să fie făcută după calculele efectuate de Centrul Național de Expertize Juridice în anul 2012.

Subiectul a fost discutat, recent, la solicitarea patronatelor din transport, anunță BizLaw.md

Reprezentanții transportatorilor au solicitat ca tariful pentru transporturile auto de călători să fie stabilit în conformitate cu cheltuielile reale. Potrivit acestora, creșterea prețurilor la carburanți, lubrifianți, piese de schimb, precum și majorarea salariului minim pe economie duc la învechirea autobuzelor și microbuzelor antrenate în transportul de călători și au un impact negativ asupra ramurii de transport.

De asemenea, membrii Consiliului Consultativ urmează să propună autorităților liberalizarea tarifelor, după exemplul țărilor vecine – România și Ucraina.

Potrivit comunicatului de presă difuzat, Ministerul Economiei și Infrastructurii va examina situația și va veni cu soluții pentru îmbunătățirea situației din domeniul transporturilor de călători.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău