Prețul de vânzare-cumpărare a terenurilor destinate construcțiilor va fi ajustat în funcție de amplasarea acestora. A fost votat în a doua lectură

  • 02 Februarie 2023 11:42
Prețul de vânzare-cumpărare a terenurilor destinate construcțiilor va fi ajustat în funcție de amplasarea acestora. A fost votat în a doua lectură

Prețul de vânzare-cumpărare a terenurilor destinate construcțiilor va fi ajustat în funcție de amplasarea acestora. Un proiect de lege în acest sens a fost votat, astăzi, de deputați în a doua lectură, transmite Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova .

Conform DOCUMENTULUI, coeficienții care vor fi aplicați la stabilirea prețului normativ al terenurilor libere de construcții și destinate în acest scop, altele decât cele din municipiul Chișinău, vor fi: 0,7 – pentru municipiile Bălți, Bender, Tiraspol și 0,5 – pentru localitățile care intră în componența acestora; 0,6 – pentru orașele Cahul, Căușeni, Comrat, Edineț, Hîncești, Orhei, Rîbnița, Soroca, Ungheni, Anenii Noi, Criuleni, Ialoveni, Strășeni; 0,5 – pentru celelalte orașe; 0,1- pentru sate (comune).

În opinia autorilor inițiativei legislative, un grup de deputați ai Fracțiunii  „Partidul Acțiune și Solidaritate”, proiectul își propune încurajarea agenților economici să investească mai mult și în localitățile mici, să stimuleze economia și afacerile în mediu rural, dar și să asigure funcționalitatea raportul de evaluare a terenului.

Proiectul de modificare a anexei la Legea privind prețul normativ și modul de vânzare-cumpărare a pământului a fost adoptat cu 67 de voturi ale deputaților.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău