Prețul de achiziție a gazelor naturale livrate Republicii Moldova de concernul rus Gazprom a crescut semnificativ în luna ianuarie

  • 10 Ianuarie 2022 12:37
Prețul de achiziție a gazelor naturale livrate Republicii Moldova de concernul rus Gazprom a crescut semnificativ în luna ianuarie

Prețul de achiziție a gazelor naturale livrate Republicii Moldova de concernul rus Gazprom a crescut semnificativ în luna ianuarie, anunță Moldovagaz.

Compania informează pe site-ul său oficial că plătește în luna ianuarie 646 de dolari pentru mia de metri cubi de gaze furnizate de Gazprom, conform formulei de calcul, inclusă în contractul în vigoare.

Prețul s-a majorat cu aproape 100 de dolari  față de cel plătit în decembrie (550 de dolari pentru o mie de metri cub) și 200 de dolari în raport cu cel achitat în luna noiembrie (440 de dolari/mia de metri cub).

Moldovagaz precizează că majorarea prețului de achiziție în comparație cu cele din noiembrie și decembrie se datorează creșterii cotațiilor la bursele europene de gaze, precum și a costului coșului de produse petroliere, cu care acesta este corelat.

Vicepremierul Andrei Spînu, anunță că va susține mâine, 11 ianuarie, la ora 10:00, o conferință de presă privind situația pe piața gazelor naturale în Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău