Pretora sectorului Ciocana a fost reținută de CNA pentru că ar fi luat taxe de protecție de la agenți economici

  • 30 Martie 2021 17:40
Pretora sectorului Ciocana a fost reținută de CNA pentru că ar fi luat taxe de protecție de la agenți economici

Pretora sectorului Ciocana este cercetată penal de CNA și procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție pentru fapte de corupție, alături de doi polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Ciocana. Este vorba despre șeful-adjunct al IP Ciocana și un ofițer superior de investigații, ambii bănuiți de fapte de corupție, săvârșite în complicitate cu pretora.

În cadrul urmăririi penale s-a constatat că, în perioada aprilie 2020 – prezent, pretora sectorului Ciocana, având o înțelegere prealabilă cu șeful-adjunct al Inspectoratului de Poliție Ciocana, prin intermediul unui ofițer superior de investigații, ar fi pretins și primit de la agenții economici, care își desfășurau activitatea prin organizarea teraselor sezoniere pe domeniul public sau privat al mun. Chișinău și a comerțului ambulant stradal, sume ce variau între 5000 și 10 000 lei. Din informațiile colectate de anchetatori și ofițerii de investigații ai CNA rezultă că banii ar fi fost percepuți drept taxe de protecție și pentru a facilita avizarea și eliberarea actelor ce permit desfășurarea activității agenților economici.

Bănuiții au fost documentați mai multe luni, timp în care procurorii și ofițerii CNA au obținut înregistrări video și audio care probează faptele pretins ilegale. Discuțiile dintre complici au avut loc chiar în incinta Preturii sectorului Ciocana, iar din înregistrări se înțelege clar că aceștia au organizat o schemă de estorcare de bani de la cei care desfășoară activitate de antreprenoriat în raza lor de competență.

Pretora împreună cu șeful adjunct al IP Ciocana au fost aduși la CNA pentru audieri, iar acum câteva clipe pretora a fost plasată în izolator pentru 72 de ore și riscă până la 15 ani de pușcărie, amendă și privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pentru o anumită perioadă. Înainte de aceasta, domiciliile și birourile pretorei și a adjunctului IP Ciocana au fost supuse perchezițiilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău