Pretinsul procuror-șef al regiunii separatiste din stânga Nistrului, Anatolii Gurețki, este cercetat penal de PCCOCS

  • 11 August 2022 10:35
Pretinsul procuror-șef al regiunii separatiste din stânga Nistrului, Anatolii Gurețki, este cercetat penal de PCCOCS

Procurorul-șef, ilegal, din regiunea transnistreană, Anatolii Gurețki, este cercetat penal de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), scrie zonadesecuritate.md.

Gurețki este învinuit pe două articole: Privațiunea ilegală de libertate și Uzurparea de calități oficiale. În răspunsul oferit sursei citate de către procuror se arată că, Gurețki a fost citat la procuratură, însă nu s-a prezentat.

Zona de Securitate a făcut solicitarea în contextul în care chemarea lui Guretki la Procuratura moldovenească a coincis cu inițierea de către acesta a unei „legi” ce pedepsește cu închisoare persoanele care se adresează la instanțele naționale sau internaționale, cu privire la abuzurile comise în regiune. Astfel au fost mai multe voci care l-au acuzat pe Guretki că a creat o normă restrictivă doar pentru a se proteja de oamenii legii constituționali.

Gurețki ar fi cercetat penal în cazua lui Ghenadie Ciorba, care în 2020 a fost reținut ilegal de către structurile de forță ale regimului și s-a aflat în detenție ilegală mai mult de un an. Pe pretinse fapte de extremism, a fost chiar condamnat la 3 ani și 3 luni de închisoare, din fericire, a fost eliberat pe 10 august 2021 sub presiunea publică. După eliberare, Ciorba a început să își caute dreptate și l-a învinuit la modul direct pe pretinsul procuror general, dosarul lui fiind unul din puținele din regiune care a ajuns la PCCOCS, nu la procuratura din Bender/ Tighina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău