Presupuși autori ai atacului de la Moscova au fost plasați în detenție preventivă

  • 25 Martie 09:30
Presupuși autori ai atacului de la Moscova au fost plasați în detenție preventivă

Cei patru presupuși atacatori din spatele atentatului comis la sala de concerte Crocus din Moscova, soldat cu 137 de morți, au fost plasați duminică în arest preventiv pentru două luni de un tribunal din capitala Rusiei.

Cei patru bărbați sunt acuzați de terorism și riscă închisoarea pe viață, a declarat tribunalul Basmanîi din Moscova într-un comunicat, citat de Agerpres.

Arestarea lor preventivă, stabilită până pe 22 mai, poate fi prelungită până la judecarea lor, a cărei dată nu a fost încă stabilită.

În total, autoritățile ruse au raportat arestarea a 11 persoane, dintre care patru atacatori, în legătură cu acest atentat.

Instanța a difuzat imagini în care trei suspecți sunt aduși în sala de judecată încătușați și păziți de polițiști, apoi așezați în cușca de sticlă rezervată acuzaților. Al patrulea a sosit într-un scaun cu rotile, cu ochii închiși. Unul dintre suspecți avea un bandaj alb la ureche, similar apariției sale în clipurile video ale arestării presupușilor atacatori, date publicității sâmbătă de către anchetatori, unde trei dintre ei apăreau cu sânge pe față.

Presupuși autori ai atacului de la Moscova au fost plasați în detenție preventivă


Conform informațiilor furnizate de tribunal, doi dintre acuzați au pledat vinovați. Unul dintre ei, originar din Tadjikistan,"și-a recunoscut pe deplin vinovăția".

Autoritățile declaraseră anterior că suspecții sunt "cetățeni străini", fără a menționa naționalitatea lor.

Tadjikistanul este o fostă republică sovietică din Asia Centrală, cu majoritate musulmană.

Agenția de presă rusă Ria Novosti a informat că unul dintre suspecți este un fost angajat al unui coafor din Ivanovo, un oraș situat în nord-estul Moscovei. Un altul are un copil de opt luni și muncea într-o fabrică de parchet din Podolsk, în regiunea Moscova.

Atacul a fost revendicat de organizația jihadistă Stat Islamic, dar autoritățile ruse au prezentat o pistă ucraineană, spunând că atacatorii încercau să ajungă în Ucraina, unde aveau contacte. Însă Ucraina neagă cu fermitate orice implicare în acest atentat, cel mai mortal din Rusia de la începutul anilor 2000.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău