CNAS: Prestațiile sociale sunt suspendate dacă nu sunt ridicate timp de 12 luni

  • 05 Decembrie 2023 10:50
CNAS: Prestațiile sociale sunt suspendate dacă nu sunt ridicate timp de 12 luni

Prestațiile sociale eliberate prin intermediul oficiilor poștale sunt suspendate dacă nu sunt ridicate timp de 12 luni consecutive. Casa Națională de Asigurări Sociale îndeamnă beneficiarii care nu au ridicat prestațiile sociale din diverse motive să se adreseze la oficiile poștale din orice localitate, indiferent de domiciliu, pentru primirea sumelor neîncasate, transmite IPN.

Pentru comoditatea beneficiarilor, CNAS sugerează solicitarea de la prestatorii de servicii de plată, precum instituții bancare/oficii poștale – asocierea prestației de bază (de exemplu – pensia pentru limita de vârstă) cu alte tipuri de prestații sociale de care beneficiază (alocații lunare de stat, indemnizații).

Pe 4 decembrie CNAS a finanțat pensiile și alocațiile sociale pentru beneficiarii care dețin carduri bancare. Valoarea finanțării a constituit 1538 milioane lei. Banii vor fi disponibili după procesarea plăților de către prestatorii de servicii de plată în cadrul serviciului guvernamental de plăți electronice (MPay).

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău