Președinții Klaus Iohannis, Volodimir Zelenskii și Andrzej Duda vor participa astăzi la acțiunile dedicate celei de-a 30-a aniversări a Independenței R. Moldova

  • 27 August 2021 08:55
Președinții Klaus Iohannis, Volodimir Zelenskii și Andrzej Duda vor participa astăzi la acțiunile dedicate celei de-a 30-a aniversări a Independenței R. Moldova Foto: ProTV

Președinții României, Ucrainei și Poloniei se află astăzi la Chișinău, pentru a participa la sărbătoarea națională Ziua Independenței Republicii Moldova.

Președinții Klaus Iohannis, Volodimir Zelenskii și Andrzej Duda vor participa la acțiunile dedicate celei de-a 30-a aniversări a Independenței Republicii Moldova. Cei trei șefi de stat, alături de președinta Maia Sandu, vor lua parte la festivitățile organizate în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău și la parada militară.

Ulterior, vor avea loc întrevederi bilaterale, precum și o reuniune multilaterală a celor patru lideri.  

Președinta Maia Sandu a participat la Ziua națională a Ucrainei, marcată pe 24 august.

Relațiile Republicii Moldova cu țările vecine s-au revigorat după victoria Maiei Sandu la scrutinul prezidențial din noiembrie anul trecut.

Președintele României Klaus Iohannis a efectuat o vizită la Chișinău, la sfârșitul lunii decembrie, imediat după învestirea Maiei Sandu în funcția de șef al statului. Această vizită a fost urmată de mai multe ajutoare acordate de România Republicii Moldova, inclusiv a materialelor de protecție împotriva noului coronavirus și vaccinurilor anti-covid.

Maia Sandu a efectuat prima sa vizită în calitate de șef de stat la Kiev, în luna ianuarie, iar în luna iunie, președinta R. Moldova a avut o vizită oficială la Varșovia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău