Președintele Ucrainei solicită UE și SUA să reacționeze în urma unui atac lansat de separatiști asupra unei ambulanțe care evacua răniți

  • 02 Iulie 2019 08:37
Președintele Ucrainei solicită UE și SUA să reacționeze în urma unui atac lansat de separatiști asupra unei ambulanțe care evacua răniți

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut Uniunii Europene și Statelor Unite ale Americii să reacționeze în mod corespunzător cu privire la înrăutățirea situației în Donbas - scrie agenția RBC, menționând că Zelenski a comentat, astfel, atacul lansat de separatiștii pro-ruși asupra unei ambulanțe, în urma căruia câteva persoane și-au pierdut viața, scrie Rador.

Potrivit președintelui, acest atac reprezintă o încercare de a bloca procesul complex de negociere privind încetarea focului în Donbas". "Atacul asupra ambulanței este o încălcare a dreptului internațional umanitar, o încercare rușinoasă de a bloca negocierile dificile privind încetarea focului în Donbas" - a scris Zelenski pe Facebook.

Totodată, liderul de la Kiev a adăugat că Ucraina întotdeauna a acționat și continuă să acționeze în cadrul acordurilor internaționale și al dreptului internațional. "Fac apel la partenerii noștri din Europa și din Statele Unite să răspundă în mod corespunzător acțiunilor care nu ne apropie de pace" - a mai scris Volodimir Zelenski.

Amintim că, în cursul zilei de luni, rebelii pro-ruși au atacat o ambulanță implicată într-o operațiune de evacuare a răniților de către medici militari ucraineni. Un militar ucrainean a murit pe loc, iar alți doi au fost răniți. Ulterior, un medic militar rănit în timpul atacului a murit din cauza rănilor suferite.

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău