Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, compară Rusia lui Putin cu Germania lui Hitler

  • 23 Martie 2019 12:53
Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, compară Rusia lui Putin cu Germania lui Hitler

Comunitatea internațională recunoaște fără echivoc că Rusia este un stat agresor și condamnă acțiunile sale agresive, a declarat președintele Ucrainei, Petro Poroșenko.

Potrivit liderului de la Kiev, comunitatea internațională demonstrează o poziție comună în sprijinul Ucrainei, iar poziția șefului statului ucrainean este susținută de conducerea SUA, a Uniunii Europene și a altor țări.

Poroșenko a menționat că a observat acest lucru în timpul ultimei sale vizite la Bruxelles, unde conducerea instituțiilor UE a transmis un mesaj conform căruia ucrainenii pot conta pe UE, care nu va recunoaște niciodată anexarea ilegală a Crimeii și nu va accepta agresiunea din Donbas, scrie publicația ucraineană Segodnia.

Președintele ucrainean a subliniat că Rusia a recunoscut că este parte a conflictului din Ucraina în momentul în care președintele Vladimir Putin a semnat acordurile de pace de la Minsk și și-a asumat obligații destul de clare în acest sens.

În opinia lui Poroșenko, este mai puțin important dacă Rusia se consideră sau nu parte a conflictului din Ucraina.

"Ideea este că lumea a recunoscut că Rusia este un stat agresor, prin documente ale Parlamentului European și decizii ale ONU, ale G7 și ale instituțiilor financiare internaționale", a menționat Poroșenko.

Președintele ucrainean adus în discuție inclusiv agresivitatea Germaniei naziste, care, în 1939, a atacat Polonia vecină și a declanșat cel de-al Doilea Război Mondial.

"Sunt convins că nici Germania lui Hitler nu s-a identificat drept agresor în războiul împotriva Poloniei. Astăzi, însă, există deja dosare ale Ucrainei în instanțele internaționale, inclusiv la ONU, unde în documente se arată Rusia este un stat agresor. Nimeni nu are nicio îndoială în privința agresorului rus", declarat Petro Poroșenko.

Potrivit președintelui Ucrainei, agresiunea Rusiei în Donbas s-a soldat până acum cu 10.000 de morți în rândul populației civile și 2.956 de decese în rândul militarilor ucraineni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău