Președintele Ucrainei l-a înlocuit pe comandantul Forțelor Teritoriale de Apărare

  • 16 Mai 2022 14:51
Președintele Ucrainei l-a înlocuit pe comandantul Forțelor Teritoriale de Apărare

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, l-a înlocuit pe comandantul Forțelor Teritoriale de Apărare la aproape trei luni de la izbucnirea războiului, fără să ofere un motiv pentru decizia sa.

Ministerul ucrainean al apărării a declarat luni că președintele Zelenski l-a numit pe general-maiorul Ihor Tanțiura comandant al Forțelor Teritoriale de Apărare, în locul lui Yuri Halușin. Ministerul ucrainean al apărării a subliniat că general-maiorul Ihor Tanțiura este un ofițer experimentat, care anterior a fost șeful Statului Major al Forțelor Terestre Ucrainene.

Forțele teritoriale ucrainene s-au dezvoltat rapid de la formarea lor, cu puțin înainte de invazie și au un rol major în derularea conflictului cu Rusia. "Dezvoltarea exponențială a structurii, în special în condițiile unor lupte continue și intense, reprezintă o experiență vastă, care coagulează erori și realizări. Sunt succese, dar, din păcate, sunt și pierderi", se arată într-un comunicat al ministerului.

Într-un comunicat separat, ministerul ucrainean al apărării a anunțat luni că un batalion al Forțelor Teritoriale de Apărare a avansat și a împins linia frontului până la granița cu Rusia, respingând atacurile forțelor ruse asupra orașului Harkov din nord-estul Ucrainei. 

Sursa: RADOR 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău