Președintele Ucrainei, despre interzicerea unor televiziuni pro-ruse: "Este o luptă pentru adevăr"

  • 03 Februarie 2021 13:22
Președintele Ucrainei, despre interzicerea unor televiziuni pro-ruse:

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a calificat decizia autorităților ucrainene de a interzice activitatea posturilor de televiziune "112", "NewsOne" și "ZIK" drept o "luptă pentru adevăr".

Într-un mesaj postat pe Twitter, președintele Zelenski a menționat că sancționarea celor trei televiziuni ucrainene a fost o decizie dificilă. "Sancțiunile sunt o decizie dificilă. Ucraina susține cu tărie libertatea de exprimare, nu propaganda finanțată de un stat agresor care subminează Ucraina în drumul său spre Uniunea Europeană și integrarea euroatlantică. Lupta pentru independență este o luptă într-un război informațional pentru adevăr și valori europene" - a scris Zelenski.

Liderul de la Kiev a venit cu aceste precizări după ce, marți seară, a emis un decret prin care a pus în aplicare o decizie a Consiliului Național de Securitate de a introduce sancțiuni împotriva a trei televiziuni ucrainene, "112 Ukraina", "NewsOne" și "ZIK", care și-au încetat deja emisia. Televiziunile respective, controlate de deputatul ucrainean Viktor Medvedciuk, un apropiat al Kremlinului, sunt acuzate că promovează interesele Moscovei.

Interdicția impusă acestor televiziuni prevede retragerea licențelor de emisie și a frecvențelor TV și blocarea conturilor pentru o perioadă de cinci ani. 

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău