Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski l-a invitat pe omologul său american, Joe Biden la Kiev

  • 14 Februarie 2022 08:47
Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski l-a invitat pe omologul său american, Joe Biden la Kiev

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski l-a invitat pe omologul său american, Joe Biden la Kiev pentru a arăta sprijinul Washingtonului în fața riscului unei invazii ruse, scrie AFP.

"Sunt convins că vizita dumneavoastră la Kiev în următoarele zile ar fi un semnal puternic și ar contribui la stabilizarea situației", a declarat președinția ucraineană, citând o declarație făcută ieri de Zelenski liderului de la Casa Albă, în cursul unei convorbiri telefonice a celor doi șefi de stat.

Washingtonul nu a făcut nicio referire la această invitație în raportul asupra conversației telefonice de aproximativ 50 de minute dintre cei doi președinți.

Joe Biden și Volodimir Zelenski au convenit să continue "diplomația" și "descurajarea" în fața Rusiei, a informat Casa Albă.

În cursul discuției telefonice, Joe Biden a promis din nou un răspuns "rapid și hotărât" al Statelor Unite, în coordonare cu aliații săi, în cazul unui atac al Rusiei și a reafirmat sprijinul său pentru "suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău