Președintele Turciei efectuează o vizită la Bruxelles

  • 05 Octombrie 2015 08:46
Președintele Turciei efectuează o vizită la Bruxelles

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, efectuează o vizită la Bruxelles, pentru convorbiri la nivel înalt pe tema imigranților.

Turcia găzduiește cel puțin două milioane de refugiați sirieni și reprezintă principalul punct de plecare către Europa pentru cei care traversează Marea Mediterană. 5.000 de refugiați sirieni ajung zilnic în Grecia dinspre Turcia - potrivit Organizației Națiunilor Unite.

Liderii Europei încearcă din răsputeri să oprească afluxul acestora, una dintre soluții fiind ca imigranții să rămână în Turcia, dacă se îmbunătățesc condițiile de cazare și dacă au acces la locuri de muncă și îngrijire medicală. Acestea sunt câteva dintre solicitările pe care UE le va face președintelui Erdogan, la care se alătură acordarea dreptului de a patrula zona de coastă a Turciei, pentru anihilarea traficanților de persoane. Uniunea Europeană va oferi în schimb sprijin financiar Turciei, relocarea mai multor imigranți sirieni în Europa și accelerarea procesului de ridicare a vizelor pentru cetățenii turci care călătoresc în Europa – transmite Rador.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
29,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:7,2 m/s
Fri
21
Sat
18
Sun
17
Mon
13
Tue
17
Arhivă Radio Chișinău