Președintele Turciei a discutat ieri cu regele Salman al Arabiei Saudite despre dispariția jurnalistului saudit

  • 15 Octombrie 2018 09:24
Președintele Turciei a discutat ieri cu regele Salman al Arabiei Saudite despre dispariția jurnalistului saudit

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a discutat ieri cu regele Salman al Arabiei Saudite despre dispariția jurnalistului Jamal Khashoggi, informează DPA, citată de AGERPRES.

Într-o convorbire telefonică cu suveranul saudit, Erdogan a insistat asupra importanței unui grup de lucru comun pentru elucidarea cazului, iar regele Salman a afirmat că nimeni nu va "submina tăria" relațiilor bilaterale, după cum a dezvăluit o sursă din cadrul președinției turce, citată de agenția Anadolu.

Khashoggi, un critic notoriu al prințului moștenitor saudit Mohammed bin Salman, nu a mai fost văzut din 2 octombrie, când a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Ankara, pentru formalități legate de căsătoria cu logodnica sa turcoaică. El avea reședința în SUA și scria editoriale pentru ziarul Washington Post.

Autoritățile turce au declarat presei că după opinia lor ziaristul a fost ucis în consulat, acuzație negată de guvernul de la Riyad.

Duminică, miniștrii de externe ai Regatului Unit, Franței și Germaniei au dat publicității o declarație comună prin care cer o "anchetă credibilă" privind dispariția lui Khashoggi. Anterior, președintele Statelor Unite, Donald Trump, a amenințat cu "sancțiuni severe" dacă se dovedește că jurnalistul a fost ucis de compatrioții săi. Arabia Saudită a replicat avertizând că orice acțiune legată de acest caz va fi urmată de o reacție mai puternică și a atenționat asupra posibilelor consecințe pentru economia mondială.

Sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău