Președintele Timofti este așteptat la Suceava pentru a primi titlul de Doctor

  • 06 Februarie 2015 17:28
Președintele Timofti este așteptat la Suceava pentru a primi titlul de Doctor

Președintele Nicolae Timofti va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universității ''Ștefan cel Mare'' Suceava (USV), după ce Senatul instituției a aprobat acordarea distincției, a declarat, vineri, prorectorul USV, prof. univ. dr. Ștefan Purici.

El a spus că președintele Republicii Moldova este așteptat la Suceava în luna aprilie pentru a-i fi înmânată distincția, la ceremonie urmând să fie invitat și președintele României, Klaus Iohannis.

Ștefan Purici a precizat că hotărârea de acordare a acestui titlu a fost aprobată în Senatul USV în 2013, iar ceremonia de decernare, programată pentru 24 ianuarie 2015, a fost amânată, urmând a fi reprogramată.

''Festivitatea de decernare ar putea avea loc în luna aprilie, însă asta depinde de programul domniei sale. Am programat evenimentul pentru data de 24 ianuarie 2015, însă a intervenit ceva și președintele nu a mai putut ajunge. Acum estimăm un nou termen în luna aprilie'', a spus Ștefan Purici.

Potrivit prorectorului USV, Nicolae Timofti va primi această distincție pentru merite deosebite în promovarea cursului de integrare europeană a Republicii Moldova, pentru contribuția sa la aprofundarea relațiilor dintre Republica Moldova și România, precum și pentru atenția pe care o acordă Președinția educației și formării tinerei generații.

Nicolae Timofti a fost ales președinte al Republicii Moldova în martie 2012.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău