Președintele Timofti anunță consultări cu fracțiunile parlamentare

  • 09 Noiembrie 2015 08:52
Președintele Timofti anunță consultări cu fracțiunile parlamentare

Președintele Nicolae Timofti, a anunțat pentru astăzi consultări cu fracțiunile parlamentare privind desemnarea unui candidat la funcția de prim-ministru, în conformitate cu prevederile Constituției Republicii Moldova.

Consultările vor avea loc la Reședința de Stat, cu începere de la ora 11.00. Săptămâna trecută, șeful statului le-a cerut partidelor să formeze o majoritate proeuropeană, așa cum au votat alegătorii în alegerile de anul trecut.

După consultarea fracțiunilor parlamentare, Președintele desemnează un candidat pentru funcția de Prim-ministru. Acesta va cere, în termen de 15 zile, votul de încredere al Parlamentului pentru noul cabinet de miniștri.

Guvernul Streleț a fost demis pe 29 octombrie, dar partidele parlamentare încă nu au ajuns la consens pentru crearea unei noi majorități.

PLDM a anunțat că nu va participa la negocieri, iar PL și grupul Leancă au declarat că nu vor vota un guvern alături de comuniști.

Într-un articol publicat pe blocul său,vicepreședintele Partidului Democrat, Adrian Candu,acuză PLDM că ar pune ”mai presus de interesul individual și de partid” și pe liderul acestuia de jaful bancar. Totodată, el a invitat deputații liberal-democrați ”să participe într-un guvern în interes național”.

Pe de altă parte, fostul premier liberal-democrat Valeriu Streleț acuză PD-ul că vrea să-și păstreze sistemul și că ar controla CNA, procuratura și justiția.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău