Președintele sud-coreean a anunțat că Kim Jong Un ar urma să se întâlnească în curând cu președinții chinez și rus

  • 08 Octombrie 2018 12:58
Președintele sud-coreean a anunțat că Kim Jong Un ar urma să se întâlnească în curând cu președinții chinez și rus

Președintele sud-coreean Moon Jae-in a anunțat că liderul nord-coreean Kim Jong Un ar urma să se întâlnească în curând cu președinții chinez și rus, într-un alt exemplu al detensionării în Peninsula Coreea, relatează France Presse.

Declarația intervine la o zi după ce Moon a anunțat un acord între Washington și Phenian pentru a organiza un al doilea summit "cât mai curând posibil". 

Duminică, șeful diplomației americane, Mike Pompeo, a avut o întâlnire de aproximativ două ore cu liderul nord-coreean la Phenian, în cadrul unui turneu regional. 

Un summit între Kim și prim-ministrul japonez Shinzo Abe este de asemenea o posibilitate, a spus Moon, adăugând că o nouă ordine este pe cale să se nască în Peninsula Coreea. 

Kim și Xi s-au întâlnit de asemenea de trei ori în acest an în China. Relația Phenianului cu Beijingul, principalul său aliat, a fost de asemenea tensionată, pe fondul impunerii unor diferite sancțiuni de către Consiliul de Securitate al ONU împotriva Coreei de Nord și continuării de către aceasta a programelor sale militare interzise. 

Kim nu s-a întâlnit niciodată cu președintele rus Vladimir Putin, care l-a invitat între timp la Moscova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
28,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:6,69 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău