Președințele SUA admite că a discutat cu omologul său ucrainean despre Joe Biden

  • 23 Septembrie 2019 09:30
Președințele SUA admite că a discutat cu omologul său ucrainean despre Joe Biden

Președintele american Donald Trump a admis că a discutat cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski despre fostul vicepreședinte Joe Biden, susținând însă că nu a făcut nimic greșit, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit Mediafax.

Liderul de la Casa Albă susține că discuția telefonică avut cu președintele ucrainean a fost mai mult una de felicitare, însă cei doi au discutat și despre corupție și Biden, notează sursa citată

"Conversația pe care am avut-o a fost în mare măsură pentru a îl felicita, am discutat mult despre corupție și despre faptul că nu vreau ca oamenii noștri, precum vicepreședintele Biden și fiul său, să creeze mai multă corupție în Ucraina", a declarat Donald Trump.

Democrații îl acuză pe Donald Trump că i-ar fi cerut lui Volodimir Zelenski să îl investigheze pe Joe Biden.

Într-un interviu acordat joi seară postului CNN, Rudy Giuliani, avocatul personal al lui Trump, a oferit răspunsuri contradictorii când a fost întrebat dacă a cerut Ucrainei să-l ancheteze pe fostul vicepreședinte american Joe Biden, care este unul dintre potențialii contracandidați ai lui Trump la scrutinul prezidențial din 2020. Inițial, Giuliani a calificat drept ridicolă afirmația, pentru ca ulterior să admită și să spună că este mândru de acest lucru.

În acest context, Joe Biden i-a solicitat președintelui american să facă publică discuția telefonică între acesta și omologul său ucrainean, afirmând că acest comportament este "anormal" și "subminează securitatea națională".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău