Președintele Serbiei va face o vizită oficială în Kosovo, la începutul lui septembrie

  • 19 August 2018 10:40
Președintele Serbiei va face o vizită oficială în Kosovo, la începutul lui septembrie

Președintele sârb Aleksandar Vucic a anunțat vineri că va efectua o vizită oficială în Kosovo la începutul lunii septembrie, în aceeași perioadă în care la Bruxelles va avea loc o nouă rundă de discuții privind normalizarea relațiilor între Belgrad și Priștina, relatează publicația Balkan Insight.

Oficialul sârb a declarat că vizita va avea loc pe 9 septembrie pentru a prezenta "principiile și direcțiile politicii de stat privind Kosovo". Acesta a adăugat că nu va oferi "o soluție finală" pentru normalizarea relațiilor Belgrad-Priștina pentru că aceasta "nu există încă".

Vizita acestuia în Kosovo va avea loc în același timp cu o nouă rundă a discuțiilor mediate de Uniunea Europeană, care va avea loc la Bruxelles.

Serbia a pierdut controlul asupra Kosovo după raidurile aeriene NATO din 1999, la finalul unui conflict între armata sârbă și insurgenții separatiști kosovari soldat cu moartea a 10.000 de etnici albanezi.

Alianța Nord-Atlantică menține 5.000 de militari în Kosovo.

Rusia și țări din Uniunea Europeană, inclusiv România, nu recunosc independența Kosovo, proclamată în 2008, notează MEDIAFAX.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,74
Cer fragmentat
Umiditate:59 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău