Președintele Senatului României îndeamnă autoritățile de la Chișinău să discute cu cetățenii despre beneficiile aderării la UE

  • 05 Martie 11:26
Președintele Senatului României îndeamnă autoritățile de la Chișinău să discute cu cetățenii despre beneficiile aderării la UE

Pentru a combate dezinformarea și atacurile hibride este nevoie ca autoritățile de la Chișinău să discute cât mai mult cu cetățenii despre avantajele și beneficiile aderării la Uniunea Europeană. Declarația a fost făcută de către președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, într-un interviu pentru Moldova 1.

Oficialul de la București susține că dezinformarea referitor la parcursul european al țării urmează să ia amploare în acest an electoral, scrie Radio Moldova.

„Cea mai bună metodă de a contracara aceste acțiuni de dezinformare, acțiuni hibrid prin care se încearcă influențarea percepției populației este calea dialogului, a onestității și al prezentării oamenilor care sunt beneficiile adevărate, cu exemple concrete, sunt elemente concrete pe care autoritățile, politicienii toți cei acre au curajul să-ți asume calea europeană, să vină să ne vorbească”, a menționat Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă a menționat că, în cei 17 ani de apartenență la Uniunea Europeană, România a primit fonduri europene în valoare de 62 de miliarde de euro, bani pe care au contribuit la modernizarea țării.

Amintim că România a devenit membră a Uniunii Europene la 1 ianuarie 2007. Republica Moldova este țară candidată la UE din iunie 2022. Pe 14 decembrie 2023, Consiliul European a aprobat deschiderea negocierilor pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:2,57 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău