Președintele rus, Vladimir Putin, nu va lua parte la summit-ul APEC din Chile

  • 30 Octombrie 2019 15:19
Președintele rus, Vladimir Putin, nu va lua parte la summit-ul APEC din Chile

Președintele rus, Vladimir Putin, nu va participa la summitul APEC din Chile, care va avea loc, pe la jumătatea lunii noiembrie, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Vladimir Putin. El a adăugat că Putin va participa la summitul BRICS din Brazilia. Din BRICS fac parte țările Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud, transmite Agenția de presă TASS, citat de Rador.

Potrivit lui Peskov, săptămâna viitoare, liderul de la Kremlin are programată o vizită de trei zile în Brazilia. Summitul liderilor BRICS va avea loc în Brazilia, în perioada 13-14 noiembrie. În aceeași perioadă, în Chile are loc summitul APEC.


"Rusia nu va fi reprezentată la nivel înalt în Chile", a precizat Peskov. El a precizat că anularea vizitei lui Putin în Chile nu are legătură cu revoltele din Santiago, explicând absența liderului rus prin numărul extrem de mare de alte evenimente interne. Reamintim că summitul APEC din Chile va avea loc în perioada 16-17 noiembrie. După cum se estimează printre participanții summit-ului sunt președintele american Donald Trump și președintele chinez Xi Jinping.

Protestele care s-au transformat în revolte și confruntări cu poliția au început la Santiago, capitala Chile, la 14 octombrie, după ce autoritățile au decis să majoreze prețul la transportul public. În aceste condiții, președintele Sebastian Pignera a anunțat introducerea unei stări de urgență în capitală și într-o serie de alte localități, fiind, de asemenea, obligat să anuleze creșterea tarifelor pentru transportul public. În urma revoltelor din Chile, 19 persoane și-au pierdut viața.

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău