Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret pentru recrutarea de primăvară

  • 31 Martie 13:05
Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret pentru recrutarea de primăvară

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret care stabilește campania de rutină din primăvară, chemând 150.000 de cetățeni la efectuarea serviciului militar obligatoriu, potrivit unui document postat duminică pe site-ul web al Kremlinului.

Toți bărbații din Rusia trebuie să efectueze serviciul militar obligatoriu de un an, sau un antrenament echivalent în timpul studiilor superioare, de la vârsta de 18 ani.

În luna iulie, camera inferioară a Parlamentului Rusiei a votat pentru creșterea vârstei maxime la care bărbații pot fi recrutați de la 27 la 30 de ani. Noua lege a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2024.

Serviciul militar obligatoriu este demult o problemă sensibilă în Rusia, unde numeroși bărbați fac eforturi susținute pentru a evita primirea documentelor de recrutare.

Recruții nu pot fi trimiși, în mod legal, să lupte în afara Rusiei și au fost scutiți de la moblizarea din 2022 care a strâns cel puțiin 300.000 de bărbați care realizaseră deja serviciul militar obligatoriu, pentru a lupta în Ucraina - deși unii recruți au fost trimiși din greșeală pe front.

În luna septembrie, Putin a semnat un ordin care cheamă 130.000 de persoane pentru campania din toamnă, iar primăvara trecută Rusia plănuia recrutarea a încă 147.000 de persoane, scrie Rador.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău